De beste dakdragers voor op de auto

Thu, 24 November 2022, 12:59

De beste dakdragers voor op de auto

Ga jij deze winter op wintersport? Het vervoeren van ski’s, snowboards of simpelweg extra bagage, wordt een stuk eenvoudiger met dakdragers en wellicht zelfs een dakkoffer op de auto. Daarom delen we in dit artikel de beste dakdragers voor op de auto!

Wat moet je weten voordat je dakdragers aanschaft?

Als je dakdragers gaat kopen, is het handig om het merk, model en bouwjaar van je auto bij de hand te hebben. Daarnaast is het van belang om te weten welk type dak je hebt.

  • Glad dak: Het dak is geheel glad. Er zijn geen montagerails- of punten.
  • Open dakrails: Er is een dakrails in de lengterichting van het autodak waar je onderdoor kunt kijken.
  • Gesloten dakrails: Er is een dakrails waar je niet onderdoor kunt kijken. Dit wordt ook wel aangeduid met ‘flush railing’.
  • Dak met montagepunten: Er bevinden zich montagepunten op het dak. Te herkennen aan geïntegreerde klepjes met daaronder schroefgaten of montageblokjes.
  • Dak met t-profiel: Er zijn twee lijsten in de lengterichting van de auto, voorzien van een sleuf met t-profiel.
  • Dak met regengoot: Er bevindt zich een smalle goot boven de portieren van de auto. Voornamelijk te zien bij oldtimers of andere oude automodellen.

Wil je dakdragers bedrijfswagen kopen? Controleer dan bij je werkgever of de leasemaatschappij of je de dakdragers via hun kunt (en mag) aanschaffen.

Welke dakdragers zijn de beste om te kiezen?

Dakdragers zijn er in allerlei uitvoeringen. Uiteindelijk ligt het aan jouw auto en jouw wensen welke dakdragers het beste zijn. Om alvast inspiratie mee te geven, zijn hier de drie beste (en meest verkochte) dakdragers op een rij gezet.

  1. G3 CLOP Airflow: Deze dakdrager wordt gezien als de beste universele dakdrager, is verkrijgbaar in 110 en 130 centimeter lengte, met een draagvermogen tot 75 kilogram.
  2. Thule SmartRack: Deze dakdrager wordt beschouwd als de beste dakdragers voor open dakrail, is eenvoudig in gebruik en in diverse formaten beschikbaar. Het maximale draagvermogen is 75 kilogram.
  3. G3 Atlantic: Deze van staal gemaakte dakdrager wordt de beste dakdrager voor bedrijfswagens genoemd en kan tot wel 300 kilogram dragen.

You may also like