Voorbeschouwing: Wat te verwachten van de Grand Prix van Oostenrijk

Mon, 26 June 2023, 12:28

SUZUKA, JAPAN – OCTOBER 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202210090465 // Usage for editorial use only //

It’s raceweek! Aankomend weekend is de Grand-Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring aan de beurt. Het thuiscircuit van Red Bull, gaat het Oostenrijkse team voor de 101e overwinning?

Op zaterdag wordt er ook een sprintrace verreden. Vorig jaar wist Max Verstappen deze te winnen, in de hoofdrace was de zege echter voor Charles Leclerc. De grote vraag is wat kan Ferrari dit jaar? Volgens Helmut Marko zal Ferrari opnieuw sterk zijn. Het circuit past volgens de Oostenrijker bij de Scuderia, en in Canada was Ferrari ook al snel.

Wat ook een grote factor kan zijn aankomend weekend is het weer. Vooral voor zaterdag, als de sprintrace wordt verreden, is de kans op regen groot. Het circuit is in ieder geval helemaal uitverkocht, sinds dat Max Verstappen bij Red Bull rijdt is dat een jaarlijkse traditie geworden. Jaarlijks reizen er ook vele Nederlanders af naar Spielberg. F1 tickets Oostenrijk zijn altijd al snel uitverkocht., wil je de race bezoeken voor 2024, ben er dan snel bij!

Of kan misschien Sergio Perez terug slaan? Na drie mindere Grand-Prix is het volgens Red Bull belangrijk dat Perez zich eindelijk weer goed kwalificeert. Lukt hem dat vrijdag? De kwalificatie is immers op vrijdag omdat op zaterdag de sprintrace plaats vindt.

De Red Bull Ring heeft het minste aantal bochten van de hele kalender. De rondetijden liggen ook maar net boven de 60 seconden. Monaco is qua afstand nog net wat korter, maar de snelheid ligt in Oostenrijk veel hoger. Het circuit heeft een start-stop karakter met twee hairpins waar inhalen mogelijk is.

Goede tractie en topsnelheid zijn belangrijk. De kerbstones in Oostenrijk zijn hoog, hierbij kan het dus voorkomend dat iemand zijn auto beschadigd als hij te weidt uit de bocht komt. Vorig jaar hadden de banden het erg zwaar, vooral door de hitte. Het lijkt komend weekend een stuk minder warm te worden, dus dat lijkt dit jaar mee te vallen.

Ben je op zoek naar Formule 1 tickets kijk dan op P1 Travel!

Eerste vrije training vrijdag 30 juni 13:30 – 14:30
Kwalificatie vrijdag 30 juni 17:00 – 18:00
Sprint shootout zaterdag 1 juli 12:00 – 12:44
Sprintrace zaterdag 1 juli 16:30 – 17:00
Race zondag 2 juli 15:00 – 17:00

You may also like